Achtergrond

Wat EET jij nu?

Uitgebreid lunchen in de kantine, een snelle hap of toch een boterham uit een plastic zak. Trajectum loopt deze week over de Uithof om studenten en medewerkers te vragen wat ze eten.

Martijn Blauw, tweedejaars bedrijfskunde, zit eenzaam en alleen in de kantine van de faculteit Economie en Management. Hij kauwt op een witte pistolet met een kroket.

Een broodje kroket. Dat is niet echt gezond, hè?

‘Nee, ik weet het. Maar ik eet maar één snack per twee weken, hoor. Het is puur toeval dat ik nu een kroket eet.’

Welk sausje zit erop?

‘Curry! Lekker man. Ik smeer overal curry op.’

Ook op een patatje?

‘Nee, dan niet. Ik hou van een patatje oorlog, maar dat eet ik al helemaal zelden. Ik eet normaal gesproken namelijk best gezond.’

Ja?

‘Ja. Ik let op mijn voeding. Ik probeer veel fruit te eten. En ik sport veel.’

Wat doe je dan?

‘Ik hockey. Bij Dorsteti in Wijk bij Duurstede. Ik speel in Heren 2. Het is een vriendenteam, maar we spelen op redelijk niveau. We staan bovenaan trouwens, schrijf dat maar op.’