Wie heeft de coronamelder app al gedownload (en waarom wel/niet)?

De corona app is ruim een week actief in heel Nederland. Hoe denken studenten over de app?

Een van de studenten over de coronamelder
Beeld: Jessica Buijs

Sinds 10 oktober kan heel Nederland de coronamelder-app downloaden. Hiermee krijg je een seintje als je langer dan een kwartier bij iemand bent geweest die corona heeft.

Na dat seintje hoor je thuis te blijven. Zo zorg je ervoor dat anderen niet besmet raken. Het downloaden van de app is vrijwillig, niemand is verplicht om deze te downloaden.

Trajectum vroeg zich af: wie heeft de coronamelder al gedownload? En waarom wel/niet?

Vandaag werd overigens bekend dat de GGD kort voor de lancering van de coronamelder nog niet overtuigd was van het nut. Ook waarschuwde de GGD voor te veel haast bij het ministerie van Volksgezondheid, meldt NOS op basis van interne stukken. De gezondheidsinstelling was bang voor een ‘verstorende werking’ op het bron- en contactonderzoek.

Luister ook: Deze podcast over het daklozenprobleem in Nederland.

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.