Nieuws

Wolfsen wil huisbaas Vloet aanpakken

De beruchte Utrechtse huisbaas Vloet heeft weer eens bonje met zijn huurders. Een ruzie tussen hem en zijn huurders escaleerde vorig weekend, waarbij de man volledig door het lint zou zijn gegaan, de bewoners bedreigd zou hebben en zelfs geweld zou hebben gebruikt. 

De Utrechtse PvdA is het meer dan zat. PvdA-gemeenteraadslid Marleen Haage stelde afgelopen vrijdag in de gemeenteraad vragen over de aanpak van Vloet. Burgemeester Aleid Wolfsen heeft hierop aangegeven open te staan voor maatregelen. 

Vloet wordt beschuldigd van belastingontduiking, afpersing, bedreiging en mishandeling. In juni vorig jaar nog, pestte hij vier studenten hun huis op de Griftstraat uit. Vorig weekend gebeurde in een ander huis dus ongeveer hetzelfde. Toen een van de huurders aangifte wilde gaan doen bij het politiebureau, zou hij zijn weggestuurd met het argument dat dat de huisbaas alleen maar bozer zou maken. 
 
De PvdA wil nu weten waarom de man niet harder wordt aangepakt. Naar aanleiding van de vragen van Haage heeft burgemeester Wolfsen beloofd de zaak uit te zoeken. Hij gaat op korte termijn contact opnemen met alle betrokkenen. 
 
Blijft het voor Wolfsen alleen bij een onderzoek? Volgens GroenLinks-raadslid Steven de Vries staat de burgemeester ook open voor maatregelen om notoire huisjesmelkers aan te pakken. Volgens De Vries zou het bijvoorbeeld goed zijn om de integriteit van huisbazen veel strenger te controleren en maatregelen te nemen als zij zich niet aan de regels houden. 'De burgemeester heeft hier niet afwijzend op gereageerd.' 
 
Burgemeester Wolfsen geeft de gemeenteraad binnen een paar dagen duidelijkheid over het incident en zal per brief informeren over vervolgacties.