Achtergrond

Trajectum Pizzatest 2013

Het was een tough job, maar hé, iemand moest het doen. Het Trajectum Pizzatest studentenpanel testte dit jaar veertien Quattro Stagioni’s en koos de aller-aller-allerlekkerste.

JustEat.nlIn onze jaarlijkse Trajectum Pizzatest bestellen we de pizza’s bij pizzeria’s die aangesloten zijn bij JustEat.nl. Omdat het erg sneeuwt, bezorgt een aantal niet (hulde aan de dapperen die wel komen!) en daarom moeten we nog een tweede keer samenkomen (o, wat een ramp…). Alleen pizzeria Lalouchi’s en La Delizia bezorgen ook de tweede keer niet. Jammer! Wie dikke fan is van hun Stagioni, laat het vooral weten op facebook.com/trajectum.

Doorbijters zijn het dit jaar: de panelleden van de Trajectum Pizzatest. Sneeuw en gladheid trotseren ze om erbij te zijn. Zonder moeite zetten ze hun tanden in veertien Quattro Stagioni’s, om er de allerbeste uit te halen. Hadden we vorig jaar nog de ‘crisis’-pizza Margherita, dit jaar gooien we armoede overboord en gaan we voor goedgevuld met veel groente en vlees, nomnomnom! De uitslagen liggen dit jaar verrassend dicht bij elkaar en echt vette onvoldoendes vallen er niet. Bovendien blijken de grillroompizza’s, die vorige jaren nog keihard veroordeeld werden, hun leven beduidend te hebben verbeterd (of gewoon beter te zijn in Stagioni’s). Check de exclusieve backstage pica's op Facebook.
 

DE RESULTATEN
 
1. La Fortuna (scoort een vette 7,4)
 
De eigenaar en kok van onze winnaar La Fortuna, Mostafa Essousi, is razend enthousiast en blij als we hem het nieuws overbrengen. Sinds 1991 werkt hij als pizzabakker en hij vertelt met veel passie over zijn vak. ‘Ik ben niet van diploma’s maar van de ervaring. In al die jaren probeer ik mijn pizzarecepten steeds verder te verbeteren. De Quattro Stagioni is een van de populairste van La Fortuna, ik heb klanten die er al vijftien jaar trouw voor langskomen. Het is een mooie, volle pizza. Het geheim van de kok is de bodem. Die maak ik lekker krokant. Maar wat dat geheim is, vertel ik niet natuurlijk!’ 
 
2. Dayi (7,3)
3. Sarracino (7,1)
4. Il Mundo (7)
5. Daheb (6,9)
6. Pizza Line (6,8)
7. Domino's (6,6)
8. Shalom (6,6)
9. Valentino (6,5)
10. Toscana (6,5)
11. Il Mundo 2 (6,4)
12. Pizza Palace (6,1)
13. Casa Italia (5,6)
14. Selena (5,2)

Lees de juryoordelen in de nieuwe Trajectum. Vanaf NU in de schappen in de Uithof en Oudenoord, en wereldwijd and beyond online via http://trajectum.hu.nl/magazine/trajectum_1213_09.