Stokje voor de Halbeheffing

Drie grote studentenorganisaties hebben besloten de langstudeerboete aan te vechten door middel van het inzamelen van handtekeningen. Het Interstedelijk Studenten Overleg, Studenten Vakbond en de Landelijke Kamer van Verenigingen hopen zo een stokje te kunnen steken voor de zogenoemde ‘Halbeheffing’. Deze houdt in dat ‘trage’ studenten een boete van drieduizend euro moeten betalen wanneer zij een jaar langer over hun studie doen.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het voorstel dat staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra hun deed. In mijn ogen en die van menig ander student is dit ten onrechte. Zeker wanneer tevens huidig lang studerende studenten – die aan het begin van hun studie geen benul hadden – nu ook even drieduizend euro mogen aftikken. Bezuinigen? Prima. Maar graag wel op een achtenswaardige manier…

De drie studentenorganisaties hebben momenteel 365 duizend handtekeningen verzameld en ik hoop dat dit enigszins een podium voor hun, en alle studenten in ons land, zal creëren.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...